Gratis begeleiding werk- of stagevergunning

Als je naar Curaçao komt voor stage of om te werken, ben je verplicht om een stage- of werkvergunning aan te vragen. Deze verblijfsvergunning wordt de ‘Verklaring van Rechtswege’ genoemd. De overheid doet hiermee controles op legaal verblijven en werken op Curaçao. Helaas schieten zij nog steeds tekort in het duidelijk en correct informeren van stagiaires en emigranten. Inclusief de service fee voor het regelen van je kamer of studio begeleiden wij je met deze vergunningsprocedure via Vergunning Curaçao.

Kosten voor een Verklaring van Rechtswege

De documenten die je in Nederland al aanvraagt, kosten in totaal ongeveer €45,-. Voor het behandelen van je aanvraag voor je Verklaring van Rechtswege wordt door de overheid van Curaçao een bedrag tussen Ang. 595,- en Ang. 615,-, zogenoemde legeskosten berekend. Dit bedrag betaal je om de aanvraag uit te laten voeren.

Je kunt de Verklaring van Rechtswege door een consultant laten aanvragen. Een consultancybureau zorgt ervoor dat de vergunning wordt aangevraagd bij de immigratiedienst en de legeskosten worden voldaan. De kosten hiervoor zijn meestal tussen Nafl. 550,- of Nafl. 1000,-. Om dit gedeelte betaalbaarder te maken voor studenten is Kamers op Curaçao een samenwerkingsverband aangegaan met Vergunning Curaçao. Je krijgt bij een boeking via Kamers op Curaçao gratis een online handleiding aangeboden, die je helemaal door het proces van je aanvraag heen loodst. Bij eventuele vragen en onduidelijkheden kun je vervolgens contact opnemen met ons.

Extra diensten voor je aankomst

We bieden je een aantal vrijblijvende diensten aan om je aankomt op Curaçao nog makkelijker te laten verlopen. Deze diensten zijn uiteraard niet verplicht maar wel erg handig. De diensten welke je wenst af te nemen kun je aankruisen in de overeenkomst. Je kunt de diensten afzonderlijk van elkaar afnemen of maak gebruik van de interessante pakketkortingen als je diensten met elkaar combineert. Mocht je met een groep komen dan zijn er ook nog groepskortingen te krijgen.

Ophaaldienst van het vliegveld

Na een lange reis van 9 uur vliegen of meer heb je waarschijnlijk geen zin meer om je vervoer te regelen. Vandaar dat wij je bij aankomst op kunnen pikken. Vanaf het vliegveld rijden we gelijk naar je woning waarbij we je nog voorzien van wat handige tips voor je verblijf op Curaçao. Bij de woning stellen we je voor aan de eigenaar of geven je zelf een rondleiding als wij je woning naast verhuren ook beheren.

  • Tarief: € 40,00 (op basis van één persoon)
  • Tarief: € 27,50 (op basis van twee of meer personen, per persoon)

Simkaart, gelijk weer bereikbaar na aankomst

Gelijk weer bereikbaar op je eigen Curaçaose nummer direct na aankomst. Voor je vertrek sturen wij je alvast het telefoonnummer toe waarop je gedurende je verblijf op Curaçao bereikbaar zult zijn. Geef deze direct aan je familie en vrienden en blijf in contact. Uiteraard beseffen wij ons ook dat dit tegenwoordig via de digitale weg eenvoudig te realiseren is maar lokaal wensen de mensen je toch te kunnen bellen. Zeker als je stage gaat lopen, nog een baan zoekt of reeds werk hebt wil je werkgever je graag kunnen bereiken op een lokaal nummer. Hou er daarbij ook rekening mee dat vanuit Curaçao naar een buitenlands mobiel nummer bellen vrij kostbaar is. De meesten zullen dit om die reden dan ook niet doen.

  • Tarief: € 37,50 Inclusief Ang. 20,- beltegoed

Ruimte nodig in je koffer? Bestel het linnengoed pakket!

Om hygiënische redenen worden de studio’s en kamers exclusief linnengoed geleverd. Indien gewenst kunnen wij een linnengoed pakket voor je aanschaffen en voor je komst je bed opmaken. Na een lange reis wel zo lekker. Daarnaast is het hierdoor mogelijk meer van je persoonlijke bezittingen mee te nemen naar Curaçao en is de kans klein dat je hoeft bij te betalen bij het inchecken voor eventueel extra gewicht. Bij het linnengoed pakket leveren wij één hoeslaken, één laken, één kussensloop, één kussen en twee handdoeken. Het pakket wordt je eigendom en is niet in bruikleen.

  • Tarief: € 65,00

Bespaar nog meer met het servicepakket

Neem alle diensten in één keer af via het Huisvesting Curaçao servicepakket. Hierbij wordt je opgehaald van het vliegveld, wij regelen je nieuwe mobiele nummer met daarbij je linnengoed zoals hierboven omschreven. Korting bij meerdere personen wordt enkel gegeven als de personen in hetzelfde object hebben geboekt. Zo niet, dan wordt het servicepakket aan beide personen op basis van één persoon berekend. Dit in verband met de meerkosten van de taxi transfer. Tevens wordt de factuur bij een afname van meerdere personen naar één van de deelnemers verzonden welke de kosten onderling dienen te verrekenen.

  • Tarief: € 121,- p.p. = 15% korting (op basis van één persoon per boeking)
  • Tarief: € 104,- p.p. = 20% korting (op basis van twee personen per boeking)
  • Tarief: € 98,- p.p. = 25% korting (op basis van drie of meer personen per boeking)

Auto Huren

Op het eiland is een auto geen overbodige luxe. Mocht je zeker weten dat je een auto wil huren, kunnen we je in contact brengen met verhuurders die goede service verlenen en toch studentenprijzen hanteren.