Site logo
Artikel

Op woensdag 1 februari 2023 kwamen Willem Alexander, Maxima en Amalia in de avond aan op Curaçao. De volgende dag zouden ze in Punda en Otrobanda zijn. We hadden met een aantal meiden woensdagavond afgesproken om hier donderdagochtend heen te gaan. Helaas waren we net te laat aangezien het feestje op de woensdagavond ervoor zorgde dat we toch liever in bed bleven liggen. We konden onszelf wel voor de kop slaan, want we hadden het koningshuis nog nooit in het echt gezien en dit was de uitgelezen kans... Op de nieuwsapps zagen we hele leuke beelden voorbij komen. Zo zagen we dat ze een slotje hadden opgehangen in de harten van Punda en dat ze de Koningsspelen deden op het Brionplein in Otrobanda.

 

Gelukkig was dit niet hun laatste dag op Curaçao, want vrijdag waren ze ook nog op Curaçao. Op de vrijdag waren ze overdag te vinden op het strand van Cas Abaou. Hier gingen ze een zeeschildpad vrij laten. Helaas lukte het ons ook niet om hier bij te zijn, aangezien we een huisgenootje naar het vliegveld moesten brengen en uitzwaaien.

 

In de avond hadden we nog niks op de planning staan en hadden de Oranjes op de planning staan om naar een muziekevenement in Otrobanda te gaan. Dus dat betekende voor ons automatisch ook dat wij naar het muziekevenement in Otrobanda zouden gaan. Het evenement duurde van 20.00 tot 22.00. Rond een uurtje of 21.00 kwamen we aan op het Brionplein. Hier zagen we een groot podium, dames in prachtige carnavalsoutfitjes dansen en hoorden we feestelijke Carabische muziek. We liepen de menigte in, maar spraken direct de beveiliging aan om te vragen waar de koning en koningin zaten, want eigenlijk is dat de reden waarom we daar waren. De beveiliging vertelde ons dat ze vooraan zaten, maar dat we hun niet konden zien. Wel vertelde de beveiliging dat ze om 22.oo van het podium langs de weg naar de bus naast ons zouden lopen. We stonden op een plekje dat we dat loopje perfect konden zien, dus bleven we daar tot 22.00 staan. In de tussentijd genoten we van de gezellige Caribische carnavals muziek.

 

Toen het 22.00 was zagen we alle grote perscamera's ter voorschijn komen. Ook wij pakten, vanaf onze topplek op de tribune naast we weg waar ze langs liepen, onze camera's erbij. Ze dansten rustig onze kant op, waardoor we ze lang in het zicht hadden. Toen ze vlak voor onze neus waren bleven ze lang staan dansen, zwaaien en wuiven.

 

 

 

Informatie
 • Categorie
  Beleven op Curaçao
 • Er zijn nog geen opmerkingen geschreven over deze ervaring. Ben jij de eerste?
 • Review toevoegen

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Kennis Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle belangrijke kennisitems opgeschreven zodat jij goed voorbereid aankomt op Curaçao!

  Ontdek Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle leuke activiteiten, winkels, evenementen, uitgaansgelegenheden, stranden en hidden gems opgeschreven zodat jij jouw bucket list kan maken voor aankomst!  

  Bestemming Curaçao

  Bestemming Curaçao is onze overkoepelende website voor al onze diensten en waar je van alles kunt ontdekken en leren over Curaçao. Creëer hier jouw persoonlijke bucket list!