Site logo
Artikel

T8 ging zondag 22 januari de Tafelberg op Curacao beklimmen. In totaal gingen er ongeveer 30 huisgenoten mee.

 

Je moest verzamelen bij een shop die een stukje van de berg af lag. Bij deze shop kreeg je een papier waarom je je naam, datum en handtekening zette. Hierbij ga je akkoord met de eventuele risico's die zijn verbonden aan het beklimmen van de berg. Dit klinkt een beetje spannend, maar dat is gewoon nodig volgens de regels. Nadat je dit hebt ingevuld en ingeleverd krijg je een lampje voor op je hoofd. Dit lampje heb je nodig voor het gedeelte dat je loopt in het donker. Als je de wandeling met zonsopgang doet dan heb je hem nodig bij het lopen naar boven en als je de wandeling met zonsondergang doet dan heb je hem nodig met het lopen naar beneden.

 

Wij deden de wandeling van de zonsopgang. Eerst liepen we ongeveer 2,5 kilometer van de shop naar de voet van de Tafelberg. Dit stuk was gewoon vlak, daarna begonnen we rustig naar boven te lopen waarna we na een tijdje bij een helling kwamen gemaakt van allemaal losse stenen. De stenen met een gele stip erop lagen vast en de stenen daarbuiten konden los liggen. Je moest dus klimmen via de geel-gestipte stenen. Terwijl we via de stenen naar boven wouden kwam er dreigend weer aan, en jahoor, het begon keihard te regenen. Dit maakte het een stukje gladder, waardoor we goed moesten opletten waar we onze voeten neerzettten. Na een paar minuten was de bui weer overgewaaid en hoefden we nog maar een klein stukje te lopen tot dat we bij de top waren. Op de top hadden we een prachtig uitzicht. Je kon alle plekjes herkennen, zo zagen we de Fuik Baai, Jan Thiel en het Spaanse Water. Ook zagen we de zon ondergaan, wat zorgde voor prachtige kleuren in de lucht.

 

Na heel veel foto's te hebben gemaakt gingen we onze tocht voortzetten. We liepen van de ene kant van de tafelberg naar de andere kant. Dit was een vlakke wandeling. De naam verklapt het eigenlijk als, deze berg heeft een grote vlakke top, waardoor hij op een tafel lijkt. Bij de andere kant van de berg aangekomen gingen we weer dalen. Hierbij moesten we extra goed opletten want het was donker en door de gevallen regen was alles glibberig. Er gingen een aantal mensen onderuit, maar de meesten wisten zonder schrammen en blauwe plekken beneden te komen.

 

Toen we beneden waren liepen we weer de 2,5 kilometer terug naar het begin van de shop, iedereen was een beetje verkleumd en na 3,5 uur lopen zin om weer in de auto terug naar huis te gaan. Bij de shop leverden we onze lampjes in en stapten we in de auto, waarna we nog even door de Mac Drive gingen en daarna lekker naar huis.

 • Er zijn nog geen opmerkingen geschreven over deze ervaring. Ben jij de eerste?
 • Review toevoegen

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Kennis Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle belangrijke kennisitems opgeschreven zodat jij goed voorbereid aankomt op Curaçao!

  Ontdek Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle leuke activiteiten, winkels, evenementen, uitgaansgelegenheden, stranden en hidden gems opgeschreven zodat jij jouw bucket list kan maken voor aankomst!  

  Bestemming Curaçao

  Bestemming Curaçao is onze overkoepelende website voor al onze diensten en waar je van alles kunt ontdekken en leren over Curaçao. Creëer hier jouw persoonlijke bucket list!