Site logo
Artikel

Ga jij wonen op Curaçao? Dan kan je een trip naar Klein Curaçao niet overslaan. Dit idyllische eilandje ligt op ongeveer twee uur varen (afhankelijk van de boot) vanaf Curaçao. De meeste boten vertrekken bijna dagelijks vanaf de haven bij de Caracasbaaiweg of bij het strand van Zanzibar. Een select clubje van Villa Telamon 8 koos ervoor om met de Blue Finn naar Klein Curacao te vertrekken.

’s ochtend vroeg zijn we verzameld bij het zwembad en vervolgens met een aantal auto’s naar Zanzibar gereden om vervolgens aan boord te gaan van een grote catamaran. In twee tijd zijn we relaxed gevaren lang de kustlijn van Curaçao richting Klein Curacao. Aan de voorzijde van de catamaran heb je netten waar heerlijk in kunt liggen een meedeinen op de golven als je in de verte het verlaten strand en de vuurtoren langzaam tevoorschijn ziet komen.

Aangekomen bij Klein Curacao zijn we direct overboord gesprongen. Hier dompel je jezelf onder in één van de meest blauwe wateren van de Caribbean. Vissen, schildpadden en heel mooi koraal binnen ‘handbereik’. Echt heel mooi. Daarna was het tijd om te genieten van het witte strand en maakten we onze unieke groepsfoto. In de middag barbecueën op de boot, lekkere drankjes erbij en hierna zijn we het ‘eilandje’ gaan ontdekken want groot is het niet. Je loopt in circa 10 minuten van de ene naar de andere kant waar je onderweg de vuurtoren tegenkomen en twee schepen welke in de loop der jaren zijn aangespoeld op het strand.

We lieten ons vertellen dat op sommige dagen van het jaar je hier ook kunt golfsurfen en kitesurfen. Er gaan trips richting Klein Curaçao om deze watersporten te kunnen beoefenen. Ook is het mogelijk om een nacht te verblijven op Klein Curaçao. Wellicht is dat nog een leuke ’to do’ voor een andere keer. Na ongeveer vijf uurtjes op Klein Curaçao te zijn geweest zijn we relaxed terug gezeild naar Curaçao met een drankje en relaxed muziekje. Het wat top dag om samen met onze huisgenoten van Villa Telamon 8 niet meer te vergeten.

Informatie
 • Bron
  KamersopCuracao.com
 • Categorie
  Beleven op Curaçao
 • Datum
  2021-03-07
Regio
 • Er zijn nog geen opmerkingen geschreven over deze ervaring. Ben jij de eerste?
 • Review toevoegen

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Kennis Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle belangrijke kennisitems opgeschreven zodat jij goed voorbereid aankomt op Curaçao!

  Ontdek Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle leuke activiteiten, winkels, evenementen, uitgaansgelegenheden, stranden en hidden gems opgeschreven zodat jij jouw bucket list kan maken voor aankomst!  

  Bestemming Curaçao

  Bestemming Curaçao is onze overkoepelende website voor al onze diensten en waar je van alles kunt ontdekken en leren over Curaçao. Creëer hier jouw persoonlijke bucket list!