Site logo
Artikel

Om 10.00 gingen de wekkers bij Telamonstraat 8 af. De bikini’s en zwembroeken werden aangetrokken en de tassen gereed gemaakt voor een hele dag Fuik. 

 

Door de ervaringen die we van onze voorgangers hebben meegekregen is het volgende lijstje tot stand gekomen. Bij deze dingen moet je nadenken zodra je je tas voor Fuik gaat inpakken: 

 • Een handdoek hoef je eigenlijk niet mee te nemen op de boot als je zo weinig mogelijk mee wilt, want zodra je 1 minuut op de boot staat ben je praktisch droog. Wel is het verstandig om in de auto een handdoek te hebben liggen om op te zitten. Als je met je zwembroek, die net niet helemaal droog is, op de autostoel gaat zitten, gaat je auto naar natte hond ruiken.  
 • Neem naast genoeg drank voor de hele dag ook genoeg drinken (water, frisdrank, ranja) mee, want je hebt niet op alle boten een kraan zitten. 
 • Je wilt je drank en mixdrank in een beker doen, maar niet alle bekers zijn hiervoor even geschikt. Je moet bij Fuik geen beker hebben met een open bovenkant. Door al het gedans en gespring in het water heb je binnen de kortste keren zeewater in je beker zitten. Kies daarom voor een beker met een deksel en rietje erin of voor een bidon. Daarnaast kun je kiezen voor blikjes Sodka, Lavish of bier. 
 • Denk erover na of je je mobiel meeneemt of niet. Uiteraard is het leuk om foto’s en video’s te hebben na een tripje Fuik. Stel hiervoor iemand aan met een waterdichte telefoon en eventueel een Go Pro. Je hebt op de boot geen wifi, dus appen en snappen kun je toch niet. 

 

Rond 10.30 gingen er wat appjes rond dat bepaalde boten werden geannuleerd, omdat er code geel werd afgegeven. Ondanks de grote wolkendeken die over Curaçao lag hadden we heel veel zin in deze dag en waren we als de dood dat ook onze boot niet meer ging. Een kwartier later kwam het verlossende woord vanuit de organisatie waar wij mee gingen (Peranda), “Lieve jongens en meisjes, de boot vaart vandaag gewoon!”

 

We moesten opstappen bij The Cove. Hier liet je je ticket zien, vulde je je naam en telefoonnummer in en kreeg je vervolgens een bandje om met daarop het getal van je boot. Aangezien ons huis niet allemaal tegelijkertijd incheckte kregen we niet allemaal dezelfde boot, maar waren we verdeeld. Dit is totaal geen probleem, want je vaart ongeveer een half uurtje heen, vervolgens lig je 5 uur met alle boten in het water en daarna vaar je weer een half uurtje terug. Tijdens de 5 uur in het water liggen alle boten stil en kun je van de ene boot naar de andere lopen, maar sta je voornamelijk met alle mensen in het water te dansen. 

 

Om 12.00 vertrokken alle boten richting de baai van Fuik. Tijdens deze vaart werden de eerste drankjes genuttigd, de muziek aangezet en ondertussen gezellig gekletst. De feeststemming zat er meteen in. Ietswat aangeschoten (12.30) stapten we met z’n allen van de boten af. Hier kon het feest écht beginnen. 1 van de boten van Peranda had een DJ aan boort. Deze boot verzorgde de muziek voor alle mensen in het water.

 

In het water deden we drankspelletjes zoals steen-papier-schaar, juffen en truth-or-dare. De meiden hebben een aantal fotoshoots gehouden. Er werd gedanst en veel gekletst. Ook waren er een paar jetski’s waar je een rondje op kon maken achterop bij de bestuurder. 5 uur lijkt lang, maar het voelt alsof je er maar 2 uur bent en dan alweer terug wordt geroepen op de boot om naar huis te gaan. De dag is voorbijgevlogen!

Informatie
 • Categorie
  Beleven op Curaçao
 • Er zijn nog geen opmerkingen geschreven over deze ervaring. Ben jij de eerste?
 • Review toevoegen

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Kennis Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle belangrijke kennisitems opgeschreven zodat jij goed voorbereid aankomt op Curaçao!

  Ontdek Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle leuke activiteiten, winkels, evenementen, uitgaansgelegenheden, stranden en hidden gems opgeschreven zodat jij jouw bucket list kan maken voor aankomst!  

  Bestemming Curaçao

  Bestemming Curaçao is onze overkoepelende website voor al onze diensten en waar je van alles kunt ontdekken en leren over Curaçao. Creëer hier jouw persoonlijke bucket list!