Site logo
Artikel

Bij de Telamonstraat woon ik met veel huisgenootjes. Al deze huisgenoten werken of lopen stage bij verschillende bedrijven op Curaçao. Hierdoor sta je indirect met heel veel mensen op Curaçao in verbinding. Door deze vele contacten beland je op de leukste plekken. Een goed voorbeeld hiervan was de hike bij Boka Patrick. Lees in deze blog hoe de hike verliep en ga naar dit artikel om het pad vervolgens zelf te gaan bewandelen. 

 

1 van mijn huisgenoten, Noa, loopt stage bij een duikschool. De eigenaar van de duikschool woont al jaren op Curaçao en doet in zijn vrije tijd aan hiken. Hij vindt het het leukste om dit samen met andere mensenmensen. Daarom vroeg hij aan Noa (zijn stagaire) of het haar leuk leek om mee te gaan. Noa mocht haar vriendinnen/ huisgenoten ook meenemen dus die stuurde de uitnodiging voor de hike meteen door in de groepsapp van de Telamonstraat. 

In de uitnodiging staat dat de hike om 17.00 begint. Een paar van het huisgenoten kiezen er op dat moment voor om toch liever naar de happy hours op het strand te gaan (Tja dat is inderdaad een lastige keuze), maar er zijn samen met mij ook 6 meiden die zich aanmelden voor de hike. 

 

Om 16.00 pakken we onze tassen in met genoeg water, een snackje, zaklamp (zit ook op je mobiel, en droge kleding voor in de auto als je nat terugkomt. De laatste voorbereidingen zijn dan getroffen en met veel zin vertrekken we naar onze eerste hike. 

 

De totale groep met wie we de hike doe bestaat uit de stagebegeleider, 6 meiden van de Telamonstraat en 4 kennissen van hem. 1 van deze 4 doet aan (natuur)fotografie. Hij heeft tijdens deze hike ook zijn professionele camera meegenomen. Iets wat wij als meiden natuurlijk maar al te leuk vinden, want dan kan er na de hike een mooie foto op Instagram worden geplaatst :) 

 

Aan het begin van onze tocht lopen we door paadjes met laaghangende bomen en takken. Karel vertelt tijdens de hike leuke informatie. Zo vertelt hij hier dat je schelpjes op de grond ziet liggen en wanneer het begint te regenen dat de slakjes met de schelpen allemaal op de bomen kruipen. Dan gaan de bomen dus ineens van bruin naar wit. 

 

Na de vlakke paden door de bomen begint het klimmen over de rotsen waarna we bij een prachtig uitkijkpunt komen. Het uitzicht is adembenemend. Het voelt alsof je “on top of the world” staat. Als we voor ons uit kijken zien we een baai. “Dat wordt onze volgende bestemming. Daar gaan we straks een kampvuur maken!” zegt Karel.  

 

Bij de baai aangekomen vraagt Karel ons om naar droog hout te zoeken voor op het kampvuur. Na allemaal een stukje hout te hebben gebracht wordt de fik erin gezet. Karel opende zijn rugzak en haalt er voor heel de groep marshmallows, knakworstjes en witte bolletjes uit. Het kampvuurfeest kon beginnen. Als hoofdgerecht warmden we een knakworst op boven het vuur en legden we die in een wit bolletje en als nagerecht de marshmallows.

 

 

Met onze buiken gevuld werd de wandeling naar de auto’s gestart. Deze wandeling deden we in het donker, maar omdat het volle maan is zagen we nog redelijk veel. We liepen ongeveer een kwartiertje over een vlak pad en toen waren de auto’s al in zicht. 

 

We waren allemaal super enthousiast geworden over het hiken en dat had Karel door, daarom had hij ons in een appgroep gestopt, zodat hij ons een appje kon sturen wanneer hij weer een hike ging doen. Op die manier stonden we de week daarna weer te hiken, maar dan de flamingo trail bij Boka Sami!

 • Er zijn nog geen opmerkingen geschreven over deze ervaring. Ben jij de eerste?
 • Review toevoegen

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Kennis Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle belangrijke kennisitems opgeschreven zodat jij goed voorbereid aankomt op Curaçao!

  Ontdek Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle leuke activiteiten, winkels, evenementen, uitgaansgelegenheden, stranden en hidden gems opgeschreven zodat jij jouw bucket list kan maken voor aankomst!  

  Bestemming Curaçao

  Bestemming Curaçao is onze overkoepelende website voor al onze diensten en waar je van alles kunt ontdekken en leren over Curaçao. Creëer hier jouw persoonlijke bucket list!