Site logo
Artikel

Is een studentenauto of scooter gedurende je stageperiode op Curaçao noodzakelijk om je te verplaatsen?

Anders gezegd “Ben je met het openbaar vervoer, te voet of met een fiets mobiel genoeg”. Dit is geheel afhankelijk van allereerst waar je gaat wonen en stagelopen op Curaçao en daarbij of er voldoende voorzieningen zijn in de wijk welke je hebt gekozen als je tijdelijk woonplek.


Is lopen op Curaçao een goed idee?
 In principe is lopen overdag goed te doen maar niet te lang en je weet zeker dat je bezweet aan gaat komen op je stage! In de avonduren en ’s nachts is lopen ten zeerste af te raden. Het gaat honderd keer goed maar ook één keer fout en je brengt hiermee zowel jezelf als je eventuele huisgenoten in gevaar als je woonachtig bent in een gezamenlijke accommodatie met meerdere stagiaires op Curaçao. Lees hiervoor onze andere de veiligheidstips “Veiligheid na het uitgaan“.


Behoort fietsen op Curaçao tot de mogelijkheden? 
Het wordt niet veel gedaan maar je kunt op de fiets van A naar B komen. Dat gezegd hebbende moet je niet te ver hoeven fietsen naar je stage en al zeker geen stagefunctie in pak moeten bekleden. Want net zoals met lopen kom je 100% zeker bezweet aan en hou er rekening mee dat er geen afzonderlijke fietspaden zijn op Curaçao. Je deelt de weg met het overige gemotoriseerde verkeer en als fietser ben je dan helaas de ‘zwakste’ schakel. Net zoals met lopen raden wij het fietsen in de avond en nachtelijke uren af.


Kan ik mij niet goed verplaatsen met het openbaar vervoer? 
Het openbaar vervoer is overdag prima geregeld. Je hebt grote bussen (ook wel “het konvooi” genoemd op Curaçao) en kleine busjes. Het konvooi rijdt op vaste tijden en deze komen tegenwoordig prima op tijd. De kleinere busjes rijden af en aan en zonder tijd. Lees het artikel “Het openbaar vervoer op Curaçao” om te bepalen of dit een optie voor je is. In de avonduren en ’s nachts rijdt het openbaar vervoer minder of zo goed als niet. Ben je dus in deze periode van de dag afhankelijk van het openbaar vervoer dan is het niet raadzaam om afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer.

Dus om terug te komen op de vraag. Is een studentenauto of scooter noodzakelijk voor je stage? Dan kunnen wij stellen dat het je leven op Curaçao gedurende je stage een stuk makkelijk maakt en je veel vrijer zult zijn in je bewegingsruimte op het eiland. Onze mening is dus dat het niet noodzakelijk is maar het je verblijf op Curaçao makkelijker maakt. Het kan natuurlijk zo zijn dat een privé studentenauto niet binnen je budget past. Dat is natuurlijk geheel afhankelijk van hoeveel je hebt kunnen sparen voor je reis naar Curaçao, je stagevergoeding, het sponsorbedrag van je familie en of je nog tijd hebt om wel of niet een bijbaan te nemen. Om de kosten wat te besparen raden wij je aan om:

 • In een wat groter studentenhuis te gaan wonen en hier met andere studenten af te spreken om gezamenlijk een studentenauto te huren;
 • Een scooter te huren. Deze zijn zowel in prijs als benzine verbruik een stuk goedkoper. Het is hiermee wel wat lastiger om helemaal naar bijvoorbeeld Westpunt te gaan. Maar de kans is groot dat je deze leuke trips gezamenlijk maakt in een auto’s van je huisgenoten;
 • Een auto te kopen (mits je er verstand van hebt). In sommige gevallen kan dat goedkoper op termijn voor je uitpakken en je kunt de auto bij vertrek weer verkopen. Lees hiervoor ook het artikel “Een studentenauto kopen op Curaçao“;
 • Een kijkje te nemen op de website “VervoerCuracao.com“. Hier tref je onder andere voor het huren van scooters en studentenauto’s de beste deal aan. Naast de grote verhuurbedrijven staan hier ook particulieren tussen welke een auto verhuren.
Is het voor jouw persoonlijk niet mogelijk om iets van vervoer te huren of te kopen dan raden wij je aan om een centrale woonplaats uit te kiezen. Centraal gelegen wijken waar je ook veel winkels en andere belangrijke faciliteiten hebt zijn: Vredenberg, Saliña, Punda en Pietermaai. Zeer centraal gelegen studentenhuizen zijn bijvoorbeeld Villa Telamon 8 en Villa Telamon 43
Informatie
 • Categorie
  Vervoer op Curaçao
Lokatie
 • Telamonstraat, Willemstad, Curaçao

Regio
 • Er zijn nog geen opmerkingen geschreven over deze ervaring. Ben jij de eerste?
 • Review toevoegen

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Kennis Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle belangrijke kennisitems opgeschreven zodat jij goed voorbereid aankomt op Curaçao!

  Ontdek Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle leuke activiteiten, winkels, evenementen, uitgaansgelegenheden, stranden en hidden gems opgeschreven zodat jij jouw bucket list kan maken voor aankomst!  

  Bestemming Curaçao

  Bestemming Curaçao is onze overkoepelende website voor al onze diensten en waar je van alles kunt ontdekken en leren over Curaçao. Creëer hier jouw persoonlijke bucket list!