Site logo
Artikel

Op Curaçao zie je veel zwerfhonden op straat lopen. Wanneer je op het eiland komt en je rijdt van het vliegveld naar je verblijfplek, dan kom je er 100 procent een paar tegen. Helaas is dit probleem nog lang niet opgelost, maar Rescue Paws Curaçao timmert goed aan de weg. Zij vangen honden op die niet op straat kunnen leven en proberen een nieuw huisje voor hen te vinden. Zo lang dat niet lukt, worden ze bij de opvang goed verzorgd. Naast het opvangen van de honden doen ze ook aan het steriliseren van honden. De opvang zit namelijk tot de nok toe vol met honden en zolang de toestroom van honden van de straat zo groot blijft, kunnen ze er niet nog nieuwe pups bij krijgen.

 

Op een regenachtige zaterdag besloten de meiden van T 8 niet binnen te gaan zitten met een serie op de laptop, maar erop uit te gaan naar Rescue Paws Curaçao. Vanaf de Telamonstraat was het ongeveer 40 minuten rijden richting de westkust. Onderweg zagen we al een dood hondje langs de kant van de weg liggen, wat ons extra deed beseffen naar wat voor waardevol bedrijf we onderweg waren. Bij de opvang aangekomen werden we uiterst vriendelijk verwelkomd door de werknemers van de puppy opvang.

 

Een meid van rond de 25 jaar gaf ons een rondleiding langs de verschillende buitenhokken waar groepjes honden in verbleven. Ze vertelde leuk over hoe de honden hier zijn gekomen en andere informatie over de het probleem rondom de zwerfhonden op het eiland. Ook vertelde ze dat alle mensen die werken bij de puppy rescue dit als vrijwilliger doen. (Wil jij ook je steentje bijdragen als vrijwilliger, ga dan naar dit artikel!). Tot slot kwamen we bij de kleine hokken voor de pups. Bij deze hokken mochten we ook naar binnen, de puppies optillen, aaien en knuffelen. Het liefste namen we ze met ons mee naar Telamonstraat 8, maarja dat gaat helaas niet.

 

De rescue is vrijdag, zaterdag en zondag open van 10.00 tot 12.00. Dus als je nog een leuke activiteit zoekt voor in de ochtend, dan is dit zeker een aanrader. Aangezien het richting het westpunt ligt, is het ook een idee om in de ochtend naar de honden te gaan en daarna door te rijden naar het strand. Hiervoor was het bij ons helaas niet lekker weer genoeg, daarom zijn wij doorgereden naar de Starbucks voor een warme chocomel met slagroom. Hier hebben we alle lieve puppy foto’s naar elkaar ge-airdropt en deze leuke ochtend met elkaar nabesproken 🐕 💕

Ga voor verdere informatie naar dit artikel en voeg hem toe aan jouw bucketlist!

 • Er zijn nog geen opmerkingen geschreven over deze ervaring. Ben jij de eerste?
 • Review toevoegen

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Kennis Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle belangrijke kennisitems opgeschreven zodat jij goed voorbereid aankomt op Curaçao!

  Ontdek Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle leuke activiteiten, winkels, evenementen, uitgaansgelegenheden, stranden en hidden gems opgeschreven zodat jij jouw bucket list kan maken voor aankomst!  

  Bestemming Curaçao

  Bestemming Curaçao is onze overkoepelende website voor al onze diensten en waar je van alles kunt ontdekken en leren over Curaçao. Creëer hier jouw persoonlijke bucket list!