Site logo
Artikel

Op zondagochtend om 5.00 vertrokken we met bijna 20 mensen richting de Christoffelberg. We waren iets voor 6.00 bij de berg om de kaartjes te kopen. Omdat we met meer dan 15 waren hadden we groepskorting, dat is altijd mooi meegenomen natuurlijk 😊 Nadat we de kaartje hadden gingen we in auto’s de berg op naar de parkeerplaats. Het was een steile weg, met een paar spannende momenten, maar met een goede personenauto is het prima te doen. Vanaf de parkeerplaats kon de hike beginnen. Vol goede moed gingen we van start! Het begin van de wandeling is goed te doen, een vlak zandpad die bergopwaarts. Dan wordt de uitdaging iets groter omdat het zandpad overgaat in stenen, pas op want sommige stenen liggen los. Vergeet tijdens het klimmen vooral niet zo nu en dan foto’s te maken van het prachtige uitzicht.  De laatste 10 meter zijn het zwaarst, omdat je dan op handen en voeten omhoog gaat om de top te bereiken. En dan sta je nat van het zweet en een knalrood hoofd bovenop de Christoffelberg, met een panoramisch uitzicht over Curacao! Dit ga je nooit weer vergeten!

Omdat het fysiek dus wel een redelijk zware wandeling is, waren we blij dat we zo vroeg waren op gestaan. Want voordat de zon op komt is het nog niet heel warm en heb je het mooiste uitzicht. Daarnaast is het wel echt aan te raden genoeg water mee te nemen en wat eten voor als je de top hebt bereikt, om dan ultiem te genieten! Dan begint de weg terug, dezelfde weg terug die dan nog steeds erg steil is 😉 Vervolgens zijn we naar de Grote Knip  gereden om af te koelen in de zee en de hele dag op het strand te liggen. In de middag is daar een lekker koude Brasa te koop die iedereen dan wel verdient heeft!

Kortom, het beklimmen van de Christoffelberg kan niet ontbreken op je bucketlist van Curacao!

Informatie
 • Bron
  Ammie de Jager
 • Categorie
  Beleven op Curaçao
 • Datum
  2022-03-24
Lokatie
Regio
 • Er zijn nog geen opmerkingen geschreven over deze ervaring. Ben jij de eerste?
 • Review toevoegen

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Kennis Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle belangrijke kennisitems opgeschreven zodat jij goed voorbereid aankomt op Curaçao!

  Ontdek Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle leuke activiteiten, winkels, evenementen, uitgaansgelegenheden, stranden en hidden gems opgeschreven zodat jij jouw bucket list kan maken voor aankomst!  

  Bestemming Curaçao

  Bestemming Curaçao is onze overkoepelende website voor al onze diensten en waar je van alles kunt ontdekken en leren over Curaçao. Creëer hier jouw persoonlijke bucket list!