Site logo
Artikel

Sinterklaas vier je in Nederland voor de openhaard met vrienden, familie, cadeaus en een chocolade letter. Op Curaçao leeft sinterklaas net zo erg als in Nederland. Je hebt hier ook de intocht van Sinterklaas en hij komt op 5 december langs op de basisscholen. Ook in de studentenhuizen werd deze mooie avond niet vergeten, maar het werd wel op een andere manier gevierd dan in Nederland, want een openhaard heb je niet nodig bij 28 graden en een chocoladeletter is in je hand gesmolten voordat je hem op hebt.

 

De studenten van de Telamonstraat 8 hebben begin november lootjes getrokken en hebben alle 40 een klein cadeautje (15 naf) en een kort maar krachtig gedicht voor elkaar geschreven. Het was de bedoeling om in 6 zinnen een knaller van een gedicht te maken, omdat er anders geen einde aan de avond zou komen.

 

Op 18.45 begon de avond met een friettafel. Bij de snackbar van Bonita waren zakken patat besteld, 20 frikandellen, 20 kroketten en 20 kaassouffles. Om de picknicktafels die buiten staan werd zilverfolie gewikkeld en daarop werd al het eten gelegd. Zo kon iedereen gezellig smikkelen van de friettafel en hoefde er niet te worden afgewassen. Na het eten werd het zilverfolie van de tafels afgehaald en konden de cadeaus van de kamers worden gehaald.

Iedereen mocht zijn eigen gedicht voorlezen en aan de hand van dat gedicht moest de groep raden voor wie het bedoeld was.

 

Aangezien je al 3 maanden dag in dag uit met elkaar bent, waren de gedichten zo kenmerkend voor ieder persoon dat er na 2 zinnen al geraden kon worden over wie het ging. Iedereen ging helemaal stuk en was blij met zijn cadeautje. Als act van de avond was er 1 huisgenoot die zich had verkleed als Sint en over iedereen een klein rijmpje had gemaakt. Nadat alle gedichten waren voorgelezen veranderde de kring in een dansvloer en werden de rijmpjes ingewisseld voor goede muziek.

Informatie
 • Datum
  2022-12-05
 • Er zijn nog geen opmerkingen geschreven over deze ervaring. Ben jij de eerste?
 • Review toevoegen

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Kennis Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle belangrijke kennisitems opgeschreven zodat jij goed voorbereid aankomt op Curaçao!

  Ontdek Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle leuke activiteiten, winkels, evenementen, uitgaansgelegenheden, stranden en hidden gems opgeschreven zodat jij jouw bucket list kan maken voor aankomst!  

  Bestemming Curaçao

  Bestemming Curaçao is onze overkoepelende website voor al onze diensten en waar je van alles kunt ontdekken en leren over Curaçao. Creëer hier jouw persoonlijke bucket list!