Site logo
Artikel

In Nederland is het op dit moment al een tijdje een hype: suppen. Zelf heb ik nog nooit op een sup-plank gestaan, maar afgelopen zondag kwam daar verandering in. In Nederland leek het me al heel leuk om een rondje grachten in Groningen te suppen, maar waar kan ik nou beter mijn sup debuut maken dan hier op Curaçao! 

 

Op Curaçao bieden ze een tour van plusminus 2 uur over Het Spaanse Water. Om je een beeld te geven van die natuur heb ik de omschrijving van de website van de Spaanse wateren hier toegevoegd: “Het Spaanse Water is een prachtige, beschermde lagune met een uitgang naar de Caraïbische Zee. Het is een echt watersportmekka. Aan de noordkant zijn er veel mooie baaien en kleine eilandjes met mangrove bomen en koraalriffen. Ook vindt u rondom het Spaanse Water diverse zeilscholen, jachtclubs en gezellige havenkroegjes. Het is uitermate geschikt om te verkennen met een zeilboot, sloep, boot, kajak of SUP-board.” Wij hebben dus gekozen voor het SUP-board!

 

Met een groepje van 8 huisgenoten zijn we heen gereden. We waren allemaal nog brak van de vorige dag, dus we kwamen wel een kwartier te laat aan, maar dat maakt hier op Curaçao gelukkig precies niks uit : ) Toen kregen we de leukste SUP-instructor aangewezen. Hij kletste aan 1 stuk door en wist ons tijdens de SUP-tour de leukste feitjes te vertellen over het eiland. Op deze manier konden wij lekker onze mond houden en uitbrakken haha. 

 

Eerst werden we met een motorboot naar de mangroven gevaren. Dit duurde maar 10 minuutjes, maar had naar onze mening wel uren mogen duren. Het was namelijk nog maar 10 uur ’s ochtends maar al bloedheet. De wint door onze haren op de boot was heerlijk verkoelend. Bij de mangroven aangekomen we allemaal een sup aangewezen. Ik kreeg een roze, yeey, ik wist dat die mij geluk ging brengen. Dat heeft hij ook gedaan, want het suppen ging me verdomd goed af.

 

Tijdens de sup tour supten we rustig achter elkaar aan en hebben we ongeveer 4 stops gemaakt. De eerste stop was een kleine fotoschoot. Onze instructor had een go pro mee, waarmee hij ons op de foto kon zetten, waardoor wij onze camera’s aan de kade konden laten. De tweede stop was een pauze waarbij we wat water en een mueslireep kregen. Hier waren we allemaal wel aan toe, want je bent je arm en buikspieren non-stop aan het gebruiken. Bij de derde stop liet onze instructor ons zeekraal proeven uit het water. Was oprecht een lekker snackie. Bij stop nummero 4 supten we langs de mooiste huizen van curacao. Zo zagen we het huis van dj Hardwell, Jan dino en het huis van de familie Van den Tweel (dat is de appie van cura). Daarna zijn we snelle jelle terug naar de surfschool gesupt. Met een compleet nieuwe ervaring erbij reden we naar ons favo tentje Bliss The Berry en hier hebben we onszelf getrakteerd op een lekkere lunch. 

Als je deze ervaring ook wil beleven, ga dan naar het ontdek-artikel suppen op Het Spaanse Water

Informatie
 • Categorie
  Sporten op Curaçao
 • Er zijn nog geen opmerkingen geschreven over deze ervaring. Ben jij de eerste?
 • Review toevoegen

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Kennis Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle belangrijke kennisitems opgeschreven zodat jij goed voorbereid aankomt op Curaçao!

  Ontdek Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle leuke activiteiten, winkels, evenementen, uitgaansgelegenheden, stranden en hidden gems opgeschreven zodat jij jouw bucket list kan maken voor aankomst!  

  Bestemming Curaçao

  Bestemming Curaçao is onze overkoepelende website voor al onze diensten en waar je van alles kunt ontdekken en leren over Curaçao. Creëer hier jouw persoonlijke bucket list!