Site logo
Artikel

Waarschijnlijk heb je tot aan je verblijf altijd dezelfde invulling gegeven aan eerste kerstdag. De ene gaat gourmetten met z'n hele familie, de andere doet cadeaus onder de boom met het gezin, zo heeft iedereen z'n eigen kerstrituelen. Als je er voor hebt gekozen om op Curaçao te zitten tijdens deze periode moet je er dus voor zorgen om een nóg leukere 1e Kerstdag te organiseren dan die van je familie thuis, want anders krijg je heimwee! : )

 

Hier hebben wij gehoor aan gegeven. In november hebben we de groep van 15 studenten gesplitst in 3 verschillende groepen. Groep 1 nam het eten op zich, groep 2 de decoratie en groep 3 was de activiteitencommissie. Groep 1 had als voorgerecht een carpaccio gemaakt, als hoofdgerecht rollade en als dessert een wafel met ijs. Groep 2 had een prachtige ballonnen slinger in elkaar gezet, hier was maarliefst 3 dagen tijd in gestoken... Ook de tafel was helemaal aangekleed met gouden versieringen. Groep 3 had zijn taak nog beter uitgevoerd. Zij hadden een heel programma aan activiteiten in elkaar gezet wat doorliep tot 3.00 in de nacht

 

De activiteitencommissie had gevraagd om allemaal een gek/bijzonder/spannend verhaal in te sturen. Tijdens het kerstdiner werden de verhalen voorgelezen en moesten we raden bij wie welk verhaal hoorde. Als je het fout had moest je een slok uit je glas nemen en als je het goed had geraden mocht je een slok uitdelen.

 

Na het verhalen spel kwam "The most likely to". Een aantal weken voor het kerstdiner werd er een google form uitgestuurd waarin allemaal stellingen stonden die begonnen met "Who is the most likely to.....?" Na het lezen van de stelling kon je kiezen voor de persoon van je die denkt dat dat het eerste zal overkomen of doen. Tijdens het kerstdiner werd in een presentatie geshowd wie de meeste stemmen had gekregen bij iedere stelling. Dit was hilarisch om te zien. Uiteraard werd ook hier weer een drankspelletje van gemaakt, want degene met de meeste stemmen mocht weer een slokje van zijn drinken nemen.

 

Voor het derde spel werd de groep ook gevraagd om een aantal weken van ter voren iets in te sturen, namelijk een babyfoto. Deze babyfoto's werden in een Kahoot gezet. Degene die de meeste babyfoto's had gekoppeld aan de juiste personen had gewonnen.

 

Ondertussen was het al twaalf uur geweest, maar stond er nog een spel op het programma, namelijk een ouderwetse muziekquiz. Er waren 7 teams van 2 gemaakt en al deze teams kregen een bel. Wanneer je de titel van een liedje wist kreeg je 1 punt, wanneer je de zanger wist ook 1 punt en wanneer je beide wist kreeg je 2 punten. We bleken meer muziekkennis te hebben dan verwacht, want ieder liedje hoefde maar 3 secondes te draaien en er werd al volop gebeld. De winnaars van deze quiz kregen een bierhelm, de tweede prijs was unicorn slijm en de derde prijs was een badmuts.

 

 

 

 

 • Er zijn nog geen opmerkingen geschreven over deze ervaring. Ben jij de eerste?
 • Review toevoegen

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Kennis Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle belangrijke kennisitems opgeschreven zodat jij goed voorbereid aankomt op Curaçao!

  Ontdek Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle leuke activiteiten, winkels, evenementen, uitgaansgelegenheden, stranden en hidden gems opgeschreven zodat jij jouw bucket list kan maken voor aankomst!  

  Bestemming Curaçao

  Bestemming Curaçao is onze overkoepelende website voor al onze diensten en waar je van alles kunt ontdekken en leren over Curaçao. Creëer hier jouw persoonlijke bucket list!