Site logo
Artikel

Een dagje westpunt, koelbox achterin de auto met koude drankjes en rijden maar! Aan het eind van de ochtend zijn we vertrokken richting Playa Forti. Hier hebben we eerst geluncht, een prachtige locatie bovenop de kliffen waar je vanaf kunt springen met uitzicht op de oceaan en het strand. Vervolgens zijn we via het trappetje naar het strand Playa Forti gelopen. Dit is een klein strand met ruim uitzicht over het blauwe water. Het is geen strand om de hele middag te liggen, want het bestaat voornamelijk uit stenen. Ook zijn er geen voorzieningen aanwezig.

Daarom zijn we na een paar foto’s verder gereden richting het noorden, naar de Watamula Hole. Onderweg wilden we de vuurtoren bekijken, maar dat weggetje leek iets te smal en hobbelig voor onze auto 😉 Dus met uitzicht op de vuurtoren zijn we door gereden over de off road wegen van het puntje van Curaçao. Toen we het punt bereikten waar we niet verder konden rijden, hebben we de auto stil gezet en zijn we gaan lopen. Op mijn teenslippers was dit een minder goed idee, dus mocht je dit gaan doen doe dan stevige schoenen aan! Maar het uitzicht was het helemaal waard. De WataMula Hole is een, gat waar Curacao door ‘ademt’. Wordt er gezegd. Het water stuift ruig omhoog en doordat ook de zon schijnt kun je zelfs een regenboog in the hole zien. Ook is er een grote steen beschildert met de vlag van Curacao, erg leuk voor foto’s 😊. Je hebt een geweldig uitzicht op de oceaan, op letterlijk het puntje van Curacao. Heb je goede schoenen aan en zin om een klein stukje te lopen dan kun je verder lopen naar Playa Gipy. Dit hebben wij niet gedaan dus ik moet nog eens terug!

Vervolgens zijn we naar Playa Kalki gereden om nog even lekker op het strand te liggen. Dit is een prachtig strand met wit, zacht zand. Een helderblauwe zee waar je goed in kunt snorkelen of duiken. Er zijn voorzieningen, zoals een toilet, snackbar en een duikshop. Verder is het een klein strand, waar je heerlijk op een strandbedje kunt genieten van de zon!

Regio
 • Er zijn nog geen opmerkingen geschreven over deze ervaring. Ben jij de eerste?
 • Review toevoegen

  Vrijwilligerswerk Curaçao!

  Help mee aan één of meerdere goede doelen tijdens je verblijf op Curaçao en maak het verschil voor mens, dier of de natuur.

  Vervoer Curaçao

  Ben jij nog op zoek naar een betrouwbaar vervoersmiddel op Curaçao? Huur dan je scooter of auto via Vervoer Curaçao en ontdek het eiland op je eigen tempo!

  Vergunning Curacao

  Wil jij komen werken, stagelopen of wonen op Curaçao? Dan begeleiden wij je eenvoudig en betaalbaar met het regelen van je verplichte vergunningen.

  Stagelopen op Curaçao

  Ben jij op zoek naar een leerzame stage of afstudeeropdracht op Curaçao? Bezoek dan onze website van Stage Curaçao en vind je meest ideale stagebedrijf!

  Horecawerk Curaçao!

  Lijkt het jou leuk om een periode op Curaçao in de horeca te komen werken? Neem dan snel een kijkje op Horecawerk Curaçao en vind jouw ideale horecabaan op Curaçao!

  Huisvesting op Curaçao!

  Ben jij op zoek naar een kamer, studio, appartement, woonhuis of villa op Curaçao? Kijk dan eens naar het portfolio van goed onderhouden accommodaties op Huisvesting Curaçao.

  Kennis Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle belangrijke kennisitems opgeschreven zodat jij goed voorbereid aankomt op Curaçao!

  Ontdek Curaçao

  Op onze overkoepelende website Bestemming Curaçao hebben onze huurders alle leuke activiteiten, winkels, evenementen, uitgaansgelegenheden, stranden en hidden gems opgeschreven zodat jij jouw bucket list kan maken voor aankomst!  

  Bestemming Curaçao

  Bestemming Curaçao is onze overkoepelende website voor al onze diensten en waar je van alles kunt ontdekken en leren over Curaçao. Creëer hier jouw persoonlijke bucket list!